Hoppa till innehåll

Barnskötare med språkstöd (Kungsbacka)

Barn och fritid

Yrkesvux med språkstöd, 1600 poäng

Viktig information

Utbildningen Barnskötare med språkstöd passar dig som vill arbeta med barn och ungdomar. Utbildningen vänder sig till dig som är klar med sfi, men som inte är färdig med svenska på grundläggande nivå. Utbildningen är på heltid och man studerar ca 25-30 timmar i veckan i skolan. Yrkesläraren och svenskaläraren samarbetar i yrkesutbildningen och du får mycket hjälp med yrkesspråket.


Utbildningens innehåll

Studerar du på utbildningen Barnskötare med språkstöd så läser du svenska som andraspråk och yrkeskurser från Barn- och fritidsprogrammet. Du lär dig svenska som används på förskolan och i skolan så att du är väl förberedd för ett arbete efter avslutade studier.


Utbildningen leder till

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta med barn och unga inom förskola, skola och fritidsverksamhet eller annan pedagogisk verksamhet. Efter yrkesutbildningen till Barnskötare kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent. Du får även en grund om du vill vidareutbilda dig. Det är stor efterfrågan på utbildad personal inom framförallt förskolan.


Kostnader för eleven

Utbildningen är kostnadsfri och det finns möjlighet att söka studiemedel via CSN. Kostnaden för kurslitteratur tillkommer på cirka 2000-3000kr.


Studiebesök

Du har möjlighet att besöka skolan och träffa lärare och elever för att ställa frågor om utbildningen. Kontakta: Kiki Rosén på kiki.rosen@visiblecare.se


Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder: Studerar du på utbildningen Barnskötare med språkstöd så har du tre praktikperioder (APL) under hela utbildningen. APL omfattar minst 15 % av utbildningen.


Studieperioder

2021-08-09 -- 2021-12-31
2022-01-03 -- 2022-07-08
2022-08-08 -- 2022-12--30
2023-01-02 -- 2023-03-24

Antagning

Informationsmöte: du som har ansökt till utbildningen kommer bjudas in till ett digitalt informationsmöte där du får mer information om utbildningen och där du får möjlighet att ställa frågor.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.


Övrig information

Plats för utbildningen: Utbildningen kommer genomföras i våra fina lokaler på Nygatan 10 i Kungsbacka.
Utbildningsanordnare: Visible Care
Ansvarig vuxenutbildning: Vuxenutbildningen Kungsbacka

 

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen skall ge.

För att kunna bli antagen gäller det att du:
- har lägst betyg E från sfi kurs D eller motsvarande
- inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå
- har förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i svenska som andraspråk på grundläggande nivå

Om din ansökan saknar betyg kan det bli aktuellt att du får mer information om hur du ska göra.


Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopia på ditt betyg (med rektors underskrift) i SFI på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.


Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

GRS-BSE-2108-KA

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Vuxenutbildningen Kungsbacka (Länk till extern sida.)

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.