Hoppa till innehåll

Bagare (Göteborg)

Restaurang och Livsmedel

Yrkesvux, 1300 poäng

"Bagare är ett hantverksyrke där du får använda din kreativitet!" citat från elev på utbildningen.


Viktig information

Vi följer branschens tider, vilket innebär att arbetet sker tidig morgon eller i skift. Det innebär att du behöver vara beredd på att gå upp tidigt på morgonen.


Utbildningens innehåll

Kurspaketet Bagare är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du lika delar bageri och konditori samt livsmedelshygien.

Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Bageri på Skånegatan och schemat är branschanpassat med växelvis tidig morgon och sen eftermiddag. Det innebär att lektionerna schemaläggs både vid 6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen. Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan.

Ett viktigt inslag i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (apl).  

I kursen specialisering ingår ett avslutningsprov där du får chansen att visa allt du har lärt dig under dina 46 veckor.  Produkterna som ingår i avslutningsprovet är klassiska matbröd och bakelser.

Kurspaketet omfattar 1300 poäng. Du kan bli antagen upp till 1400 poäng om du väljer att läsa 100 poäng Gymnasiearbete.


Utbildningen leder till

När du har genomfört utbildningen kan du arbeta som bagare. Arbetsuppgifterna för en bagare innebär att arbeta med produktion av både bageri- och konditoriprodukter.


Kostnader för eleven

Du betalar 2 970 kronor för produkter, både inom bageriet och konditoriet, som du får ta med dig hem under året.
Kostnaden delas upp vid två tillfällen under året. Kostnader för arbetskläder är ca 1500 kronor.


Studiebesök

Du är välkommen att mejla utbildningsledare hyam.yanni@educ.goteborg.se om du är intresserad av att göra studiebesök på skolan. På vår hemsida kan du läsa vilka kurser som ingår i utbildningen.
Länk: https://www.studiumgbg.se/utbildningar/bageri/bagare/

Följ oss gärna på Studium Bageris FB- sida: studiumbageri och Studium Bageris Instagram: studiumbageri
Där kan du se vad våra elever får göra i sin utbildning.


Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats. Apl-platsen kan ligga långt från din bostad.

Apl-perioder:
Du har apl i två perioder under utbildningens gång. Varje period är ca 8 veckor och total tid för apl under året är 16 veckor.


Studieperioder

2021-09-08 -2021-12-31
2022-01-03 -2022-06-24


Antagning

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.


Övrig information

Plats för utbildningen: Göteborg, Skånegatan 20 (spårvagnshållplats Scandinavium)
Utbildningsanordnare: Studium
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad





 

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

- svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå (GRNSVAD)

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.


Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.


Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

GRY-RBG-2108-GG

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Studium (Länk till extern sida.)

Kurser (12 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.