Hoppa till innehåll

Bagare/konditor - lärling (Kungälv)

Restaurang och Livsmedel

Lärlingsvux, 1200 poäng

Lärlingsutbildning

En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen. Utbildningen är på heltid.


Utbildningens innehåll

Utbildningen avser att ge eleven kunskaper för arbete som bagare/konditor. Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången bagare eller konditor på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola är stora. 


Utbildningen leder till

Gillar du att arbeta praktiskt? Kanske utbilda dig till bagare eller konditor? Vår lärlingsutbildning till bagare eller konditor förbereder dig för hantverksmässigt arbete inom bageri och konditori på såväl industribageri, mindre bageri med tillhörande butik som på ett konditori. Du kan också välja att läsa vidare och gör gesällbrev för bagare eller konditor.

Bagarens arbetstider kan innefattas av såväl tidiga morgnar som nattarbete.


Kostnader för eleven

Det tillkommer en kostnad för eleven så som litteratur, arbetskläder och skor.


Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
APL perioder är uppdelade under hela under utbildningens två perioder.


Studieperioder

2021-08-23 - 2022-01-07
2022-01-17 - 2022-06-03


Antagning

Informationsmöte
Du som blir aktuell för utbildningen kommer att bli kallad till ett informationsmöte.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.


Övrig information

Plats för utbildningen: Undervisningen sker på Mimers Hus Gymnasium samt ute på olika företag inom branschen. Det tar ca 8 min att gå från Kungälvs Resecentrum till skolan och det är goda förbindelser mellan Kungälv och Göteborg men även mellan andra kommuner. Din APL-plats kan komma att ligga i en annan kommun än den du bor i.
Utbildningsanordnare: Kungälvs vuxenutbildning
Ansvarig vuxenutbildning: Kungälvs vuxenutbildning

 

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
 
- Svenska eller svenska som andraspråk

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.


Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.


Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

GRL-RBG-2108-KV

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Vuxenutbildningen Kungälv (Länk till extern sida.)

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.